27 Kasım 2010 Cumartesi

Lutter & Wegner - Berlin / Almanya

Küçük Berlin kitabımızda önerilen restoranlardan birisi de şehrin çeşitli yerlerinde bulunan Lütter & Wegner adlı restorandı. Değişik şarap, peynir ve salam çeşitlerinin sunulduğu bar/şarküteri formatında bir yer olarak anlatılan bu mekana uğramanın bir zorunluluk olduğuna daha uçağa binmeden karar vermiştik bile.

Soğuk bir öğlen günü Fransözicher Garten bölgesinde yürürken burada bulduğumuz şubelerine girmeye karar verdik. Ancak girdikten sonra menülerini ve ortamı görünce buranın atıştırmalık peynir&şarap yapılacak bir yer değil de normal bir restoran olduğunu düşünüp biraz şaşırdık. Menüde bulunmamasına rağmen garsona peynir tabağı istediğimizi belirtince garson yanlış geldiğimizi ve yan taraftaki salona geçmemiz gerektiğini bildirdi bize. Tekrar dışarı çıkmamamız için de bizi mutfaktan yan tarafa geçirdi.

Yan taraf duvarları kocaman ahşap kütüphanelerle dolu sessiz bir oda gibiydi. Buranın bir kütüphaneden tek farkı rafların kitaplarla değil envai çeşit şaraplarla doldurulmuş olmasıydı.


Menüde çeşit çeşit peynir ve salam tabakları mevcuttu. Bir menüden daha çok bir kitap gibi gözüken şarap menülerinde de dünyanın neredeyse her bölgesinden ve bir çok farklı yıllardan epey çeşit şarap vardı. Bu menüdeki şaraplar sadece şişe ile satılıyordu. Bir gün önce delish.com sitesinden "20 doların altında en iyi 20 şarap" listesini indirmiştim. Bu listedeki şaraplardan menüde bulabilsek alacaktık ama bulamadık malesef. Yemek menüsünde de kadehle satılan şaraplar vardı.

Biz çok aç olmadığımız için ve gün boyunca farklı yerlerde farklı yemekler tatmak şeklinde bir strateji izlediğimiz için "çok az olmayanlar için 2 kişilik paynir & salam tabağı" ve iki kadeh te spaetburgunder sipariş ettik.


Keyifli bir deneyim olduğunu söyleyebilirim. Farklı şaraplar denemek ve keyifli bir mola vermek için ideal bir mekan. Fiyatla makul ancak eski yıllara ait şaraplar pahalı. Biz 2 kadeh şarap, ortaya söylemiş olduğumuz tabak ve bir soda için 37.50 € ödedik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder