4 Aralık 2010 Cumartesi

Augustiner - Berlin / Almanya

Almanya'ya gidip de sosis yemeden dönülür mü? Bence de hayır. Bu sebeple biz de soğuk bir günün öğlen saatlerinde yine Gendarmenmarkt bölgesinde karşımıza çıkan Augustiner'e attık kendimizi.

Augustiner Münih orjinli eski bir birahane. Hatta biraz önce web sayfalarından öğrendiğime göre 1328'de kurulmuş, Münih'in en eski birahanesi. Kendi üretimleri olan çeşit çeşit biraları var. Berlin'de de sadece bir adet şubeleri bulunuyor.

Berlin'deki bu şubenin geniş bir salonu mevcut. Biz gittiğimizde aşağı yukarı yarısı doluydu masaların.


Restorana girdiğimizde saat 14:00'ü geçmiş olduğundan günün menüsü olan yemekleri alamayacağımızı ve menüden seçim yapabileceğimiz söylendi bize. Benim zaten ne alacağım daha restorana girmeden belli olduğu için çok uzun sürmedi seçim prosesimiz.

Bir adet 0.33l Augustiner Pils, bir adet 0.5l Helles, bir salata (Feinschmeckersalat) ve bir porsiyon da sosis (Münchner Bratwurst Grob) sipariş ettik biz. Sosisi patates püresi ve lahana turşusu ile servis ediyorlar tipik olarak. Feinschmeckersalat diye ısmaladığımız şey de bizim bildiğimiz beyaz peynirli akdeniz salatasına benzer birşeydi.

Dehşet etkilendiğimizi söyleyemeyeceğim, ama yarım litrelik bir Augustiner birası molası iyi geldi tabii soğuk bir Berlin gününde. Bir litrelik bardaklar aklımda kalmadı değil tabii, ama günün geri kalanını da düşünüp akıllı bir strateji uygulamak istediğimden kendimi bir bardakla sınırladım.

Menüde sosis dışında tipik olarak çeşit çeşit etler mevcut. Kırmızı etle arası çok iyi olmayanlar için çok da keyifli bir yer olmayacağı kesin buranın çünkü et dışında birşey ısmarlamak bir iki basit salata dışında imkansız.

Biz siparişlerimiz için toplam 27.00 Euro ödedik. Bu da o günkü kurla aşağı yukarı 54.00 TL yapıyor. Günümüz Istanbul fiyatlarıyla karşılaştırınca neredeyse Nişantaşı'nda bir cafede ödeyeceğiniz ücretle aynı sanki.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder