8 Ocak 2012 Pazar

Cafe Belga - Bruksel

Cumartesi gunduz ailecek kucuk canavarimiza koltuk bakmak icin bir bebek magazasina gittik. Bizden beklenmeyecek sekilde hizli bir sekilde secimimizi yapip, kendi kendine sallanan bir bebek koltugu aldiktan sonra arabaya binip acaba nereye aksak diye dusunurken aklimiza esimin birkac ay once melek patronundan ogrendigi Cafe Belga (http://www.cafebelga.be/) geldi. Sansimiza GPS'de adresi de bulunca hemen yola koyulduk.

Cafe Belga Place Falgey'de bulunuyor. Bu meydanda bulunan binalarin birinin kosesinde. Cok ferah, genis bir mekan. Giriste upuzun bir bar ve hepsi dolu (biz gittigimizde oyleydi) bir suru masa dikkatinizi cekiyor.



Self servis seklinde hizmet veriliyor bu mekanda. Biz once salata/brunch/sandvic/corba cesitlerinden siparis verilen bara gidip sandvic, salata ve ispanak corbasi aldik. Burada sandviclerin icleri bir kap icerisinde veriliyor size. Yanina da ekmek alip sandvicinizi masanizda kendiniz yapiyorsunuz. Salatalar da kapali kucuk cam kaplarda veriliyor.

Favori Belcika biram Leffe burada satilmiyor. Ancak onun yerine satilan cok benzer bir biralari var. Ayrica nane cayi cok bol tuketilen bir icecek burada. Bir de bizim denemedigimiz Bruksel cayi menude bulunuyor.




Masalar genelde ogrenciler ve lokal olmayan bir suru insanla doluydu biz oradayken. Yiyip ictiklerimizin cok ozel bir tadi yoktu ancak  bu mekan guzel vakit gecirmek icin ideal. Bazi geceler canli caz performanslari da oluyor(mus). Gunduz giderseniz cikista ya da girmeden hemen yakindaki kucuk golun kenarinda yuruyus de yapabilirsiniz.

Biz bir sandvic, bir salata, bir corba, bir bira, bir soda icin 14 Euro verdik. Espresso 1,80 Euro. Nane cayi 2,5 Euro.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder